tiistai 26. helmikuuta 2013

Prinsessaleivokset - Prinsessbakelser


 n. 20 kpl

Prinsessaleivokset

Keksipohja:
200 g digestive keksejä
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl tomusokeria
75 g voita

Juustokakku:
2,5 dl vispikermaa
200 g maustettua tuorejuustoa (mango, vanilja, karpalo tms.)
200 g vanilja tuorejuustovalmistetta
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä
5 liivatelehteä

Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska, kaakaojauhe ja tomusokeri. Painele seos muffinssivuokien pohjalle (n. 0,5cm paksuudeltaan). Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahtoon tuorejuustot. Sekä sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada täyte vuokiin. Hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia. Irrota sitten vuoasta ja valmista mascarponevaniljatäyte.

Mascarponevaniljatäyte:
2,5 dl Flora Vanillaa (vispautuva vanilliinikastike)
250 g Mascarponejuustoa
200 g vaniljarahkaa
0,75 dl vaniljakreemijauhetta

Kuorrute:
n. 500g marsipaania
n. 100g tummaa suklaata

Vaahdota vanilliinikastike. Sekoita vanilliinivaahdon joukkoon mascarpone, vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe. Lisää täytettä minijuustokakkujen päälle ja päällystä jokainen leivos marsipaanilla. Sulata suklaa ja pursota suklaakoristeet leivosten päälle. Katso vaihekuvat klikkaamalla alla olevaa linkkiä.










4 kommenttia:

  1. Nämä ovat ihania. Kuvaa kun ensin katsoin niin näytti kamalan vaikealta tehdä, mutta vaikuttavat lopulta riittävän yksinkertaisilta, että voisin tehdä niitä. Rakastan tuorejuustoleivonnaisia (ja varsinkin mascarponea), mutta olen vain huono muovailemaan marsipaanin kanssa, joten saa nähdä mitä tulee. Ehdottomasti menee kirjanmerkkeihin tämä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) eivät ole tosiaan vaikeita lainkaan ja ihania tällaiset leivokset, joissa tuollainen juustokakku pohja. Mascarpone on minunkin herkkuani :) niin kuin varmaan huomaakin. Marsipaanin ei tarvitse olla kaulittu täydelliseksi ympyräksi, riittää että leivoksen saa päällystettyä päällisin puolin siististi. Epätasaisuuden saa piilotettua keksipohjan alle tai leikkaamalla ylimääräisen pois. Toivottavasti kokeilet ja olisi mukava saada kommenttia tänne jos innostut kokeilemaan näitä :)

      Poista
  2. Ihana blogi ja niin herkullisia leivonnaisia! Piti tulla kurkkaan kun oli lehessä juttua :) Itekin olen leivontablogia pitänyt muutaman vuoden, mutta lopetin syksyllä. Pitää tulla jatkossakin täällä pyörähtään ja kokeileen ohjeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Silja! Mukava kun kävit ja jätit jälkeesi kommentin. Aina on mukava lueskella kävijöiden kommentteja ja tiedät sen varmasti itsekkin, kun olet blogia pitänyt :) Toivottavasti käyt jatkossakin ja nyt kun omia reseptejä julkaisen enemmän ja enemmän niin olisi mukava kun ohjeita kokeiltais ja niistä saisi palautetta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)