torstai 11. huhtikuuta 2013

Marianne juustokakku




Makeaa makeaa mahan täydeltä! :) Taas jotain uskomattoman makeaa, mutta onneksi tänään valmistuu jotain sokeritonta ja melkeinpä rasvatontakin. Kuulostaa hirveältä, mutta lopputulos oli paljon parempi, kuin uskalsin toivoa. Palaillaanpa aiheeseen seuraavassa postauksessa :)

Nyt aloitankin viikonlopun vieton ja sen aikana täytyy myös valmistua yksi 1-vuotis kakku, joten palaillaanpa senkin äärelle ensi viikon postauksissa :)

Niin ja tämän postauksen kuvat eivät ole minun ottamia, vaan Jarkko K on napsassu minulle muutaman huippu hienon otoksen tästä tuiki tavallisesta ja helppotekoisesta juustokakusta!

Marianne juustokakku

Keksipohja: 
200 g kaurakeksejä 
50 g voita tai margariinia

Juustokakku-täyte: 
2,5dl Flora vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 
200 g Philadelphia marabou tuorejuustoa 
300 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa 
1 pussi Marianne chrush
6 liivatelehteä 
0,5 dl vettä

Koristeet: Pätkistä, pehmeitä sokerirakeita, suklaakonvehteja 

Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele keksitaikina 24 cm irtopohjavuoan pohjalle, jonka pohjalla on pingotettuna leivinpaperi (itse käytin 18 cm vuokaa ja silloin kakusta tulee korkeampi). Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita sen joukkoon tuorejuustot ja marianne chrush. Kiehauta vesi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 3-4 tuntia tai yön yli (mieluiten yön yli). Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele pätkisrouheella, sokerirakeilla ja suklaakonvehdeilla.



13 kommenttia:

  1. Tosi kauniin näköinen kakku ja kuulostaa hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Kyllä minusta oli hyvää, kannattaa kokeilla :)

      Poista
  2. Gud vad god och snygg den där cheesecaken ser ut :) Det vattnas i munnen kan jag lova! :)

    VastaaPoista
  3. Nam. Näyttää ihanalta!!

    VastaaPoista
  4. Tätä(kin) on kyllä ihan pakko testata =)
    Vaikuttaa suussa sulavalta herkulta!
    Komea kakku!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Ilman muuta kokeilet :) Tämä on mun lemppari :)

      Poista
  5. Tätä pitääkin kokeilla =) Ihana blogi sinullakin täällä! Linkitän sinut omaani ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin! :) Kiitos Kakkumonsteri! Linkitän myös sinut lemppareihini :)

      Poista
  6. ihanan näköinen kakku. Onko kakku hirveän suklainen jos ei tykkää niin paljon suklaasta? Olen nimittäin metsästämässä mariannejuustokakun reseptiä ja törmasin tähän kauniiseen kakkuun, vielä pitäisi vain tietää tuo maku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Maku ei minusta ole liian suklainen, kun marabou tuorejuusto ei loppujen lopuksi sisällä niin paljon suklaata. Mielestäni hyvää, mutta en nyt uskalla luvata, että varmasti tykkäät, jos et ole suklaan ystävä :)

      Poista
  7. Awww nams! Huomenna teen tämän upean kakun synttäreille.. Miten tuo onkaan noin korkea.. Toivottavasti tulee yhtä kaunis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :) Blogi on ollut paussilla. Korkeus johtuu pienemmästä kakkuvuoasta. Toivottavasti maistui! :) Korkeuden saa kyllä 24 cm kakkuun kun tekee juustoseoksen kaksinkertaisena.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)