tiistai 13. elokuuta 2013

Maailman parasta Saaristolaisleipää


Aikuiselämässä tutustuu aina väillä uusiin ystäviin, joistakin tulee läheisiä ja joistakin mukavaa kahviseuraa. Osan kanssa ystävyys on kirjoitettu tähtiin, osan kanssa ei. Uudet ystävät ovat kuitenkin tärkeä osa elämää ja joskus tuntuu, että joidenkin uusien ystävien kohtaamisella on jokin tarkoitus. Osa vanhoista ystävistä korvautuu uusilla, kun taas osaa vanhoista ystävistä ei korvaa mikään.

Se väite, että joidenkin uusien ystävien kohtaamisella on jokin tarkoitus, on tuntunut viime aikoina hyvinkin totuudenmukaiselta väitteeltä. Ei olisi ketään muuta, joka ymmärtäisi kysyä niitä oikeita kysymyksiä. Hienoa kun elämä kuljettaa tiellemme myös uusia ystäviä ja tuttavuuksia. Pitäkää ystävistänne huolta!

Yhden uuden tuttavan antamaa reseptiä kiittelen kovasti! Nimittäin Armin antamaa saaristolaisleivän ohjetta. Armi se osaa tehdä kaikenlaista hyvää ja suosikkeihin kuuluu myös kinkkuvoileipäkakku, joka on ihan taivaallisen hyvää :) Varmaan on muitakin suosikkeja, kunhan joskus saan lisää maistella ;D Tässä kuitenkin tämä todella mahtava ohje Armilta:

Saaristolaisleipä Armin tapaan

1 l piimää
3 dl ruisjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
3 dl kaljamallasta
3 dl siirappia
1 rkl suolaa
3 dl vehnälesettä
75 g hiivaa

Piimä lämmitetään ja lisätään siihen hiiva. Siirappi ja kuivat aineet sekoitetaan nopeasti sekaan. Kaadetaan voideltuihin leipävuokiin (taikinasta tulee 3 leipää). Annetaan kohota kaksi tuntia.

Paistetaan 170 asteessa noin tunti. Voidellaan välillä siirappi-vesiseoksella.

Leipä on parhainta parin päivän päästä (jos on vielä jäljellä)! :-)

T.Armi


7 kommenttia:

  1. Maailman paras Sanna <3
    Ja tuo leipäkin on!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. piti poistaa kommentti, kun tuli hölmö kirjoitusvirhe eikä sitä päässyt korjaamaan :) Siis : Ihana leipä, tätä kokeilen.Saaristoleipä on niin hyvää ja kuulostaa makoisalta tämä resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä resepti on kyllä todella hyvä! Kannattaa kokeilla. Tätä on kehuttu ja reseptiä kyselty, joten siitäkin tietää jo, että tämä leipä maistuu lähes kaikille :) Kiitos kommentistasi Tita!

      Poista
  4. Mä tykkään tästä leivästä ihan tosi paljon ja olen tätä itsekin tehnyt. Liputan kyllä tämän puolesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä yllätyin kun sain maistaa tätä leipää, että kuinka hyvää voi leipä ollakaan :) Kiitos Sirpa kommentistasi! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)