torstai 31. tammikuuta 2013

Mokkajuustokakku - Mocha cheesecake


Tämä ihanuus löysi myös tarjoilupöydällemme eilisissä syntymäpäiväjuhlissa. Tämä oli todella makea kakku ja en usko että koskaan olisin maistanut jotain yhtä makeaa :) Ulkoisesti kakku oli täysi fiasko, mutta kuorrutuksen ja jääkaapissa olon jälkeen sitä pystyi tarjoilemaan ja jopa kuvaamaan :D Suosittelen kokeilemaan, mutta kannattaa antaa jäähtyä kylmäksi jääkaapissa ennen kuin irrotat irtovuoan reunat! Hoppuilin taas turhaan, joten oma oli vika :) Ohje Pullahiiren leivontakirjasta: "Pullahiiren makeat kakut".

Denna härlighet fick vi också bjuda på igår då min man fyllde år. Att något kan vara för sött har jag aldrig riktigt trott på men denna cheesecake var alldeles för god och mycket mer :) Den blev faktiskt lite misslyckad utseendemässigt men efter att den stått i kylen ett tag så var den helt okej i alla fall i smaken.




Mokkajuustokakku

Pohja:
150g digestive-keksejä
3 rkl kaakojauhetta
1 rkl tomusokeria
50g voita

Täyte:
600g tuorejuustoa
1 prk kondensoitua maitoa
4 kananmunaa
250g tummaa suklaata
0,5 dl kermaa
2,5 tl pikakahvia
1 rkl maissitärkkelystä

Kuorrute:
150g ranskankermaa
1,5 dl kermaa
0,75dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
5 rkl kaakaojauhetta

Murskaa keksit pohjaa varten ja sulata voi. Laita keksimurskan sekaan ensin kaakaojauhe ja tomusokeri. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Sekoita keksimurska tasaiseksi. Painele murska kevyesti 20cm irtopohjavuoan pohjalle, johon on pingotettu leivinpaperi. Nosta sivuun odottamaan täytteen valmistusta.

Notkista tuorejuusto monitoimikoneessa ja lisää joukkoon kondensoitu maito. Sekoita kunnes massa on tasaista. kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon pikakahvi. Sekoittele, kunnes kahvi on liuennut ja anna jäähtyä. Sulata suklaa ja nosta sivuun jäähtymään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen ja vatkaa juuri sen verran, että kaikki kananmunat ovat hyvin massassa sekaisin. Jaa täytemassa kahteen osaan. Lisää toiseen osaan jäähtynyt kahvikerma. Lisää kahviseokseen vielä sihdaten maissitärkkelys ja sekoita massa tasaiseksi.

Kaada ensin suklaatäyte pohjan päälle ja lusikoi varovasti kahvitäyte suklaatäytteen päälle. Ota kaksi leveää alumiinifolion palaa ja vuoraa vuoan ulkopuoli niillä. Nosta vuoka suurempaan paistovuokaan ja kaada kiehuvaa vettä vesihaudetta varten vuoan ympärille paistovuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja käännä sen jälkeen uunin lämpö pois ja jätä kakku vielä noin 30 minuutiksi uuniin.

Mittaa kuorrutteen aineet kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Levitä kuorrutekerros kakun päälle. Tasoita kuorrutteen pinta ja irrota vuoka kakun ympäriltä.



keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Boobie cake!



Onnea rakkaalle miehelleni 31v. päivänä, jota juhlittiin tänään! :D Tämä mahtava bikinikakku tai tissikakku Pullahiiren kakkukirjasta "Pullahiiren makeat kakut" sai tänään ensi-iltansa ja olo on ollut kakuntekijälläkin aika huipussaan :) Tuli todella näyttävä kakku! Marsipaanilla päällystetty ja taas mariannecrushtäyte käytössä, joka jää pienelle tauolle, koska sen makeus jaksaa aina yllättää. Nyt lähtee kokeiluun uudet maut. Nyt alankin päivittämään kakkutäytteiden osiota blogissani, jotta saatte käyttöönne kaikkien kakkumaistajien lempparitäytteet! :) Leilankin reseptien kokeilu jatkuu vielä pari viikkoa. Bake a wish!

Grattis till min älskling då han fyllde 31 år idag! :D Blev en bikinitårta av marsipan. Så roligt med en annorlunda tårta och ja det var ganska speciellt att skära en bit av denna snygging! Tyckte den blev riktigt lyckad faktiskt, kanske en aning för söt igen med mariannecrush-fyllningen. Ska nog låta den fyllningen vila ett tag och prova nånting helt nytt nästa gång. Nu ska jag börja uppdatera mina tårtfyllningar här på bloggen så att ni får ta del av alla härliga smaker som tårtätare bara älskar! :) Leilas recept fortsätter jag också med ännu två veckor. Bake a wish!

maanantai 28. tammikuuta 2013

Design by BMDC - Valentine's Day!



Kokeilin tänään tehdä käsikorun tekemistäni englannin lakritsi "karkeista" :) Ystävänpäiväkin lähestyy vauhdilla ja halusin ehdottomasti valmistaa tällaisia pinkkejä koruja. Teinkin eilen mahtavan löydön ja mukaan kotiin lähti erä näitä käsikoruja ja kaulakoruja. Olivat kaiken kukkuraksi ihanissa lahjarasioissa ja se oli suuri plussa! Kiitän meidän kummityttöä, joka halusi käydä Gina Tricossa. Sainhan minä myyjänkin hymyn loistamaan, kun saavuin kassalle syli täynnä näitä lahjarasioita koruineen. Tyhjensinhän heidän alevarastoaan! :D

Provade göra ett armband idag av mina engelsk lakrits "godisar" som jag gjort tidigare :) Alla hjärtans dag närmar sig så blir det ett par smycken som jag gör i rosa. Jag gjorde ett verkligt fynd igår när jag hittade armband och halsband som jag kan använda till mina smycken. Dessutom var de alla inslagna i små presentförpackningar, ett stort plus! Jag tackar våran guddotter som ville besöka Gina Tricot och visst blev kassören ganska glad när jag kom med famnen full av dessa till kassan och tömde deras realager :D









lauantai 26. tammikuuta 2013

Leilan ruissihtileivät - Leilas rågsiktskakor


 
4 ruissihtileipää - 4 rågsiktskakor

Leilan ruissihtileivät
50 g voita
0.5 dl oliiviöljyä
4 dl täysmaitoa
2 tl suolaa
1 dl tummaa siirappia
1.5 rkl leipämausteseosta
1 pkt (12g) kuivahiivaa
6 dl ruissihtijauhoja
1 tl etikkaa
5 dl erikoisvehnäjauhoja
 
1. Sulata voi kattilassa ja lämmitä se oliiviöljyn, maidon, siirapin, suolan ja leipämausteen kanssa 45-50 asteiseksi.
2. Sekoita kuivahiiva ja ruissihtijauhot kulhossa. Kaada seos taikinanesteeseen, lisää etikka ja aloita taikinan alustaminen.
3. Lisää taikinaan vehnäjauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
4. Kohota taikina kulhossa leivinliinan alla noin tunnin ajan.
5. Leivo taikina hyvin jauhotetulla leivinpöydällä neljäksi pyöreäksi leiväksi ja "leikkaa" niiden pintaan skonssien tapaan syvät viillot ja pistele haarukalla reikiä.
6. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
7. Kohota leipiä leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
8. Kypsennä leipiä uunin keksiosassa noin 15-17 minuuttia.

p.s. ihana pastellinen piirakkavuoka Gränsbodenista! :) 

Leilas rågsiktskakor

50 g smör
0.5 dl olivolja
4 dl mjölk 3%
2 tsk salt
1 dl bröd sirap
1.5 msk brödkrydda
1 pkt torrjäst
6 dl rågsikt (Obs, rågmjöl och rågsikt är inte samma sak!)
1 tsk ättika
5 dl vetemjöl special 

 Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och värm med olivolja, mjölk, salt, sirap och brödkrydda till 45-50 grader.
3. Blanda torrjästen med rågsikten i en bunke och häll ner i degvätskan, tillsätt ättika och börja knåda.
4. Arbeta in vetemjölet i degen, lite i taget tills den börjar släppa i kanterna.
5. Jäs degen i bunken till dubbel storlek under bakduk.
6. Baka ut degen till tekakor på ett mjölat bakbord och snitta dem i fyra bitar (som scones).
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
8. Nagga tekakorna med en gaffel och grädda i mitten av ugnen, cirka 15-17 minuter.

p.s. underbara pajformen från Gränsboden, Haparanda :)

 

perjantai 25. tammikuuta 2013

Leila's Belgian waffles


4 stora våfflor - 4 isoa vohvelia

Belgiska Jordgubbsvåfflor

  • 2 ekologiska ägg
  • 125 g smör
  • 2 ½ dl mjölk 3 %
  • 2 dl vatten
  • 12 g färsk jäst
  • ½ tsk salt
  • ¾ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 ¾ dl vetemjöl
  • ½ liter färska jordgubbar
  • Smält smör till gräddning
  1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
  2. Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader.
  3. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
  4. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet.
  5. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner i smeten och låt vila i cirka 20 minuter.
  6. Skär jordgubbarna i små bitar och rör ner dem i smeten.
  7. Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 3–5 minuter.
  8. Servera dessa härligheter på Gränsbodens fin fina tallrikar! :)

Belgialaiset mansikkavohvelit

  • 2 luomu kananmunaa
  • 125 g voita
  • 2 ½ dl täysmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 12 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 6 ¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ litraa tuoreita mansikoita
  • Sulatettua voita paistamiseen
  1. Erottele keltuaiset valkuaisista.
  2. Sulata voi, lisää maito ja vesi. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi (37 asteiseksi).
  3. Liuota hiiva nesteen joukkoon.
  4. Lisää keltuaiset, suola, sokeri, vaniljasokeri ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti vohvelitaikinan joukkoon ja anna taikinan turvota noin 20 min.
  6. Paloittele mansikat vohvelitaikinan joukkoon.
  7. Paista vohvelit vohveliraudalla n. 3-5 min.
  8. Tarjoile vohvelit näistä ihanista Gränsbodenin lautasista suffeleiden kera! Nam! :)



Sketching for BMDC


Min nya logga och banner är på g och blir klar senast i slutet av februari :) Lite sketching av Robin Heikkilä som är själva konstnären bakom denna. Blir så klart färger och så men Robin skickade mig denna bild för att jag ska kunna se hurdan stil det blir på min logga. Min blogg ser väldigt tråkig ut just nu pga att denna saknas och lite annat också men snart blir det så fint. Jag beställde bannern i december och gissa om jag vill ha den redan nu! Jag är super nöjd redan med en blyertspennversion så den är värd att vänta på måste jag säga. Den kommer bli så häftig! :)

Uusi banneri ja logo on tuloillaan ja tässä esimakua mitä on tulossa viimeistään helmikuun lopulla :) Robin Heikkilä on tämän piirroksen takana ja on lähettänyt minulle kuvan, jotta näen vähän mitä on tulossa. Värit tietenkin puuttuu ja muutakin, mutta tästä näkee jo tyylillisesti mitä se tulee tuomaan blogiini. Tällä hetkellä blogi näyttää tosi tylsältä ja on muutenkin työn alla, mutta siitä tulee hyvinkin hieno, kun kaikki elementit saadaan paikoilleen! :)

torstai 24. tammikuuta 2013

Thank you!




 I got this blog award from Kimara Cake!  
Thank you! I'm so happy for this "New blog love" heart! :)

I should give this to five blogs which have under 200 members on their site and I want to give this to:

love your new blogs!


Hej alla! Som ni ser har jag fått en "New blog love" award och är så himla stolt! :) Har nu delat ut den till fem nya bloggare som jag önskar blir lika glada som jag över denna award!

Ja jag har också bakat lite igen och har ett nytt recept från Leila som ni säkert sett :) New York blueberry cheesecake är en väldigt god ugnsbakad cheesecake. Tycker att den är godast samma dag och utan att den hunnit stå i kylen. Då smakar den så himla gott att det inte går att beskriva! Jag fick inspirationen att baka just denna tårta pga att jag fick Leilas bok i present av min väninna! Tack så hemskt mycket E! Jag har nu många recept i kö och de verkar vara söta allihop men ska försöka göra något annat också :D

Heipparallaa! Vautsi vau olen saanut tunnustuksen blogilleni :) Olen todella iloinen tästä tunnustuksesta! Olen jakanut sen nyt viidelle uudelle bloggaajalle ja toivon, että tulevat yhtä iloiseksi kuin minä.

Olen myös leiponut ja uusi resepti on taas ilmestynyt blogiini, kuten olette varmasti huomanneet. New York blueberry cheesecake  on uunissa paistettu juustokakku ja on todella herkullinen ja maistuu parhaalta hieman jäähtyneenä. On toki hyvää muutenkin, mutta keksipohja on aika kova kylmänä, vaikka yritin olla painamatta sitä vuokaan liian raskaalla kädellä. Sain inspiraation juuri tämän kakun tekemiseen luettuani Leilan reseptikirjaa, jonka sain ihanalta ystävältäni! Kiitos E! :) Nyt on paljon reseptejä jonossa ja useimmat makeita, mutta yritän saada mukaan myös suolaisia :D


keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Leilas New York blueberry cheesecake


New York blueberry cheesecake

1 cheesecake/ 1 juustokakku

Kexbotten

  • 300 g digestivekex
  • 150 g smör

Cheesecakesmet

  • 600 g philadelphiaost
  • 2 1/2 dl kesella 10%
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit kvalitetschoklad
  • 1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
  3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
  5. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
  6. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
  7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
  8. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
  9. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
  10. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
  11. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
  12. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.


New York mustikka-juustokakku

Keksipohja

  • 300 g digestivekeksejä
  • 150 g voita

Juustokakkuseos

  • 600 g philadelphiajuustoa
  • 2 1/2 dl maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 1/2 dl mustikoita
  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa ja sekoita muruihin sulatettu voi.
  3. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjaisen vuoan pohjalle.
  4. Esikypsennä pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä.
  5. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi kulhossa.
  6. Lisää tuorejuustoseokseen yksi kananmuna kerrallaan ja lopuksi kuohukerma.
  7. Taita suklaa paloiksi ja sulata palat vesihauteessa. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen.
  8. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan ja sirottele pinnalle mustikat.
  9. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 40 min. Peitä kakku foliolla jos se tummuu liikaa.
  10. Katkaise virta uunista ja jätä kakku uunin jälkilämpöön noin 30 minuutiksi.


tiistai 22. tammikuuta 2013

Anette bakes like Leila Lindholm!


Nu har jag publicerat två nya Leila recept som min barndoms vän Anette har bakat. Hon har också alltid älskat baka och vi har faktiskt sålt våra bakverk när vi var yngre :) Vi gick säkert i sexan och kom på att vi börjar baka för att tjäna pengar. Vilken strålande idé! Vi bakade säkert upp till hundra stycken rulltårtor och sålde de på finska sidan. Vi hade för mycket bekanta på den svenska sidan så där fick de baka sina egna :D Ja vi tjänade ihop ganska bra men nu när jag tänker efter så vet jag inte hur mycket plus vi gick på eller gjorde vi det över huvud taget för våra föräldrar köpte alla ingredienser och ugnen var på dagarna långa :D Vi sålde rulltårtor och sen åkte vi till Luleå för att shoppa kläder. Det var den bästa idén ever! Men vi har nog att tacka våra föräldrar som stöttade våran business idé och som säkerligen stod för 90% av våra shoppingpengar! :)

Nu har jag fått äran och publicera Anettes goda bakverk som hon gjort med Leilas recept! Bilderna har Anette tagit och kommit med idén om polaroidbilder och nu ska alla Leilas recept bilder komma ut som polaroidbilder. En kul idé! Tackar Anette för att hon alltid är tvungen och rädda denna datanörd för hon kan så lite ;) Gjorde det även då när jag och min man gifte oss. Hon ville göra våra inbjudan för jag hade ju verkligen ingen koll på hur fina man kunde göra och de blev enormt fina!

Tack Anette för dessa recept Rocky road brownies och Chocolate swirl cheesecake och vi hoppas att vi ser fler av dina bakverk här!

Nyt olen postannut kaksi Leilan reseptiä, jotka lapsuuden ystäväni Anette on leiponut. Hän on myöskin aina rakastanut leipomista ja siitä ihana muisto kerrottavana :D Olimme ehkä kutosella kun keksimme myydä kääretorttuja ja tienata suuret setelit! Idea oli kerrassaan loistava, joten pyöräilimme Suomen puolelle kääretortut tarakalla ja myimme kääretorttuja varmasti satakunta parin viikon aikana. Ruotsin puolelta tunsimme liikaa ihmisiä, joten he saivat leipoa itse torttunsa :D Kerrostaloissa oli sitä paitsi näppärä myydä, kun kumpikin juoksi läpi oman rappunsa ja alhaalla hymyhuulin kerroimme saldomme. Saimme ihan mukavasti shoppailurahaa ja kävimme ne Luleåssa tuhlaamassa hyvillä mielin vaatteisiin. Kiitos vanhemmillemme, jotka tukivat meidän bisnestä (koska suurin osa shoppailurahoista taisi tulla heidän pörssistä :)

Nyt olen kuitenkin saanut kunnian postata Aneten ihania leipomuksia resepteineen! Kuvat Anette on itse ottanut ja muokannut polaroidkuviksi. Hauska idea! Nyt kaikki Leilan reseptikuvat julkaistaan polaroidkuvina ja tästä saan kiittää Anettea, koska hän aina pelastaa minut, jota voi pitää vuoden atk-nerona :D Anette on myös aikaisemmin ottanut ohjat käsiinsä, kun ei minulta meinannut hääkutsujen suunnittelu oikein onnistua ja kauniitahan niistä tuli!

Kiitos Anette Rocky road brownies ja Chocolate swirl cheesecake resepteistä ja toivottavasti saamme pian nähdä lisää leipomuksiasi täällä!

Leilas Chocolate Swirl Cheesecake - by Anette!

Chocolate Swirl Cheesecake

1 cheesecake - 1 juustokakku
  • Kexbotten
  • 400 g digestivekex
  • 200 g smör

Fyllning

  • 600 g philadephiaost
  • 2 1/2 dl kesella 10%
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ekologiska ägg
  • 1 dl vispgrädde

Chocolate Swirl

  • 150 g mörk kvalitetschoklad 60%
  • 3 msk espressokaffe
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna. Sänk ugnstemperaturen till 140 grader.
6. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
7. Blanda i strösocker och vaniljsocker.
8. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
9. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner kaffet.
10. Dela upp smeten i 2 skålar och blanda ner den varna chokladen i den ena smeten.
11. Varva smeterna om varandra över kexbotten.
12. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
13. Grädda kakan i cirka 1 ½ timme tills den stannat helt.
14. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.
________________________________

Chocolate Swirl Juustokakku

  • Keksipohja
  • 400 g digestivekeksejä
  • 200 g voita

Juustokakkuseos

  • 600 g philadephia-tuorejuustoa
  • 2 1/2 dl maitorahkaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 dlkuohukermaa

Chocolate Swirl

  • 150 g tummaa suklaata (60%)
  • 3 rkl espressokahvia
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa ja sekoita muruihin sulatettu voi.
3. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjaisen teflonvuoan pohjalle.
4. Esikypsennä pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä. Alenna unin lämpötilaa 140 asteeseen.
5. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi kulhossa.
6. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
7. Lisää juustoseokseen yksi kananmuna kerrallaan ja lopuksi kuohukerma.
8. Paloittele suklaa ja sulata palat vesihauteessa. Sekoita espresso suklaasulan joukkoon.
9. Jaa taikina kahteen kulhoon ja sekoita suklaasula toisen juustoseoksen joukkoon.
10. Kaada juustokakkuseoksia keksipohjan päälle vuoron perään.
11. Tee kuvioita kakkuun veitsellä tai hammastikulla.
12. Kypsennä kakkua uunin keksitasolla noin 1 ½ tai kunnes se on kypsä.
13. Anna jäähtyä ja tarjoile jääkaappikylmänä.

maanantai 21. tammikuuta 2013

Leilas Rocky Road Brownies - by Anette!


1 plåt/ 24 brownies - 

1 pellillinen/24 brownieta

  • 350 g mjukt smör
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl kakao av god kvalitet
  • 1 dl ljus sirap
  • 1/2 tsk salt
  • 6 ekologiska ägg
  • 3 dl vetemjöl

Fudgeglasyr

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 400 g mörk kvalitetschoklad 70%

Rocky Road Topping

  • 1/2 påse Dumlekola
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 dl salta jordnötter
  • 2 nävar mini-marshmallows
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
  3. Rör ner kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

Rocky road topping

  1. Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
  2. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
  3. Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
  4. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor. __________________________________________________

     

    1 pellillinen/ 24 brownieta

    • 350 g pehmeää voita
    • 6 dl sokeria
    • 3 dl kaakaojauhetta
    • 1 dl vaaleaa siirappia
    • 1/2 tl suolaa
    • 6 kananmunaa
    • 3 dlvehnäjauhoja

    Fudgekuorrute

    • 3 dl kuohukermaa
    • 1 dl maitoa
    • 1 dl vaaleaa siirappia
    • 400 g tummaa suklaata

    Rocky Road päällinen

    • 1/2 pussia Dumle karkkeja
    • 1 dl pistaasipähkinöitä
    • 2 dl suolapähkinöitä
    • 2 kourallista mini-vaahtokarkkeja

    1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
    2. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
    3. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, siirappi ja suola.
    4. Lisää taikinaan yksi kananmuna kerrallaan koko ajan vatkaten ja kääntele taikinaan lopuksi vehnäjauhot.
    5. Levitä leivinpaperi reunallisen uunipannun pohjalle ja kaada taikina sen päälle.
    6. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa 15-25min. Kokeile sen kypsyyttä tikulla, koska se ei saa jäädä taikinaiseksi. Jäähdytä kakkulevy.

    Rocky road kuorrute

    1. Kiehauta kuohukerma, maito ja siirappi.
    2. Hienonna suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita ne lämpimään kermamaitoon niin, että ne sulavat.
    3. Levitä kuorrute kakkulevyn päälle, sirottele sen päälle dumle palat, pähkinät ja vaahtokarkit.
    4. Jäähdytä levy kylmässä ja leikkaa neliöiksi.

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Barbie cake!


Till en fyra år gammal rocktjej bakade jag denna tårta igår :) Hon önskade sig en tårta med rockiga ränder och en barbiedocka och det här blev då slutresultatet. Hon verkade då ganska nöjd och jag var också glad över att den lyckades så pass bra. Marshmallowfondant än en gång och den var helt okej att använda. Använd helst sockermassa för tror att själva dockan är lättare att klä på med en lite hårdare massa. Tårtbotten är av rulltårtsbotten och själva tårtan är byggd i en skål med en fyllning av marianne-vitchokladkräm. En väldigt söt tårta blev det! :)

Nelivuotiaalle rokkimimmille tällainen syntymäpäiväkakku :) Hän toivoi rokkiraitoja ja barbie-nuken samaan pakettiin ja siitä syntyi rokkibarbie. Sankari vaikutti tyytyväiseltä ja sehän on pääasia. Täytyy myöntää, että olin itsekin tyytyväinen, mutta suosittelen käytämään sokerimassaa vaahtokarkkimassan sijaan, koska barbien pukeminen voi olla helpompaa. Kääretorttupohjaa käytin kakkupohjana ja kokosin kakun kulhoon. Täytteenä marianne-valkosuklaa täyte. Tuli todella makea kakku! :)


perjantai 18. tammikuuta 2013

Leilas hallontryffel - Leilan vadelmatryffelit

Provade göra Leilas hallon- och chokladtryffel idag! och dessa klassas ju som godis och känns som enormt ohälsosamt just nu :) Men men jag tror ändå att om man gjort de själv så är de okej att förtäras :D Ja de var ju bara så goda att de blir nog inte liggandes på bordet länge till! Goda är bara förnamnet på dessa små härligheter. Leila kan det här med godis!

Tänään olikin Leilan vadelma- ja suklaatryffeleiden vuoro! Nämä kuuluukin aika vahvasti sinne karkkien kategoriaan ja tuntuvat nyt erittäin epäterveellisiltä, mutta ovat itsetekemiä, joten saavat luvan päätyä meidän perheen masuihin :D Olihan nämä niin herkullisia, että tuskin kauan lojuvat pöydällä! Olivat sen verran hyviä, että tulee tehtyä toistekin. Leila se osaa tehdä näitä makeita


 
Hallon- och chokladtryffel ca.25 stycken 
1 dl hallonpuré (150 g färska eller frysta, tinade hallon)
2 msk flytande honung
½ färsk vaniljstång
230 g Manjari 64% (Valrhona)
60 g mjukt smör
1 msk Marsala, portvin eller hallonlikör (valfritt)
1 dl kakao av god kvalitet

Finhacka chokladen, smält den så att den blir halvsmält i ett vattenbad och rör om. Mixa hallonen med en stavmixer till en puré och sila bort kärnorna. Värm försiktigt upp hallonpuré, fröna från urskrapad vaniljstång och honung i en kastrull. Häll den uppvärmda hallonpurén över chokladen och vispa slätt. Tillsätt det mjuka smöret i små klickar och ev. vin/likör och vispa igen, om den spricker; fortsätt att vispa tills tryffeln går ihop. Häll upp tryffelsmeten i en låg form och låt stelna i rumstemperatur. Forma till kulor och rulla i kakao. 

Leilas tips! Denna tryffeln kan förvaras i rumstemperatur utan att bli dålig. Plasta ordentligt vid förvaring eller låt den ligga i en lufttät plastlåda.

Vadelma- ja suklaatryffelit n. 25kpl
1 dl vadelmasosetta (150 g vadelmia)
2 rkl juoksevaa hunajaa
½  vaniljatankoa
230 g tummaa suklaata
60 g pehmeää voita
1 rkl vadelmalikööriä
1 dl kaakaota

Soseuta sulatetut pakastevadelmat pusertamalla ne hienon siivilän lävitse. Kuumenna vadelmasose, hunaja ja vaniljatangon siemenet kiehuvaksi seokseksi. Hakkaa suklaa hienoksi. Kaada lämmin marjasose suklaan joukkoon ohuena norona samalla sekoittaen, jotta massa ei juoksetu. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää joukkoon voi pieninä kimpaleina. Mausta halutessasi alkoholilla. Pyörittele jäähtyneestä massasta palloja ja kierittele ne kaakaojauheessa. Pallot voi myös kastaa sulatettuun suklaaseen ja kieritellä kaakaojauheessa, kun suklaa on lähes kovettunut.

Leilan vinkki! Tryffeleitä voi säilyttää huoneenlämmössä ilman, että ne pilaantuu. Säilytä ilmatiiviissä astiassa.

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Leila bakar! - Leila leipoo!

Jaaa! Nu har jag fått ett härligt uppdrag en månad framöver och det ska bli så härligt! :) Nämligen Sanna bakar som Leila bakar och jag hoppas ni också blir glada av detta. Jag bara älskar Leila och nu när hon börjat baka i Finland kan jag hur lätt som helst prova hennes recept i bloggen.

Jag har ett mer "hälsosamt liv" på g här hemma och ska nu prova göra även några maträtter, alltså detta är bara så spännande! Jag har en sån mängd av energi att ge nu att jag vill göra alla recept på en gång. Nu blir det så många Leila recept som jag bara hinner t o m. 16 februari!

Var med på denna underbara resa till Leilas värld :) för detta är en verklig hyllning till Leila som börjat baka på TV4 år 2007 då vi fortfarande bodde i Sverige och ända sen dess har hon inspirerat mig att baka en massa gott.

Ihanaa! Jotain aivan ihanaa on nyt tulossa ja minun uusi tehtäväni on leipoa, kuten Leila leipoo! :) Tämä tehtävänanto on kuukauden kestävä uudenlainen juttu, jota toivottavasti innolla seuraatte. Leivon Leilan reseptejä 16. helmikuuta saakka ja neloselta näet samalla Leilan leivontaohjelman. Katso ohjelman seuraavat lähetysajat täältä. 

Nyt kun Leila leipoo myös Suomessa tämä onkin helppo aluevaltaus blogimaailmassa. Itselläni on meneillään tällainen terveellisempään suuntaan menevä elämäntapamuutos, joten kokeilen myös Leilan ruokia ja se tuntuu todella jännittävältä blogilisäykseltä :) Energiaa on nyt enemmän kuin koskaan ja tekisi mieli leipoa kaikki ja heti, mutta niitä tulee kuitenkin ehkä hillitymmin tehtyä :)

Ole mukana tällä ihanalla tutkimusmatkalla Leilan reseptimaailmaan, koska tästä tulee todellinen kunnianosoitus Leilalle! Hän on inspiroinut leivonta-ohjelmallaan vuodesta 2007, jolloin asuimme vielä Ruotsissa ja onhan Leilan reseptejä tullut kokeiltua aika monta vuosien varrella!



Har provat baka Leilas kanelbullar idag och enligt henne ska man alltid ha vanliga kanelbullar i frysen och där måste jag instämma. Dessa kanelbullar var så enkla att jag aldrig gjort detta så fort. Våra tjejer var helt häpnade över att jag inte stod hela dagen på mina fötter och bakade kanelbullar för det brukar faktiskt bli lite så ibland :)

Gör så här: Baka först en helt vanlig kanelbulledeg som du brukar använda. Låt den jäsa upp i ca. 1 timme. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tryck försiktigt ut vetedegen (utan att knåda den) till en avlång platta, cirka 2 cm tjock. Bred smöret på degen och strö över råsocker och pudra över kanel. Vik degen till ett dubbelvikt ark och skär en bit som du sedan skär ett snitt i så det ser ut som ett par byxor. Tvinna byxbenen och snurra ihop till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ändarna nedåt (under knuten). Jäs under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter). Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över strösocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter i 200 grader.

Riktigt goda och saftiga bullar. Min man blev riktigt glad över dessa riktigt stora och saftiga bullarna och nedan ser ni en bild på min mans födelsedagstårta som jag gör den 30 januari ur min nya tårtbok :) Två stora bullar till honom! :D

Tässä olen kokeillut Leilan kanelipullia näin alkuun ja täytyy kyllä sanoa, että pullan leipominen ei ole koskaan ollut helpompaa. Pohjana ihan tavallinen pullataikina. Kun taikina on noussut tunnin verran nostat sen pöydälle ja painelet sen varovasti suorakaiteen malliseksi n. 1,5-2cm paksuksi levyksi. Sen jälkeen levität pehmeän voin, sokerin ja kanelin levyn päälle. Taitat kaksinkertaiseksi ja leikkaat pitkulaisia suikaleita taikinasta. Kiepautat kierrepullia ja ladot pellille vierekkäin. Annat pullien nousta noin tunnin ja tarkoitus onkin nyt että pullat ovat ihan kiinni toisissaan. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa 10 min. 200 asteessa.

Joku sanoo heti, että peltipullaa, mutta ei kuitenkaan, vaan irtoavat helposti toisistaan. Tulee vain mehevämpiä pullia ja meidän pullista tulikin sellaisia "junttipullia" niin kuin mies sanoi töistä tullessaan, koska olivat niin mahdottoman isoja ja muhkeita :) Miehen syntymäpäiväkakuksi 30. tammikuuta olenkin suunnitellut jotain "isoja ja muhkeita", nimittäin bikinikakun uudesta Pullahiiren leivontakirjasta! :D Tämä on mielestäni vain hauskaa, kun kakkumaailmassa kaikki on sallittua, joten ei muuta kuin estot nurkkaan ja leipomaan!


Här ser ni min nya gasolbrännare som jag får använda nu när jag ska prova göra Leilas Crème Brûlée! Tack för denna fina present Sussu och Leila! :)

Tässä myös uusi kaasupoltin, jolla saan kokeilla Leilan Crème Brûlée ohjetta! Kiitos Sussulle ja Leilalle tästä ihanasta lahjasta! :)






sunnuntai 13. tammikuuta 2013

New blogdesign coming soon!

Hej igen! Min blogg ska snart få ett nytt utseende :) Detta pga att den nu börjar bli sådan som jag vill att den ska vara och jag vill att den blir mer personlig. Mer som jag helt enkelt :) Det tog ett tag (i mitt fall 3 månader) att se hur jag egentligen vill att bloggen ska se ut och hur jag ska presentera innehållet. Jag har att tacka många duktiga medhjälpare då jag konstruerar mina sidor! Det är dock mycket jobb kvar och pga att det inte är jag som håller på med detta så får jag snällt vänta att sidorna blir klara helt och hållet. Nu ser ni lite nya grejer i min blogg och jag hoppas ni gillar dem lika mycket som jag :)

Hei taas! Blogini on saamassa ihan uuden ulkoasun itselleen :) Tämä tapahtuu juuri nyt sen takia, että blogini on muokkaantunut aika lailla sellaiseksi millaisena haluan sen pitää. Kesti jokusen kuukauden nähdä blogin muokkautuvan minunlaiseksi (minun tapauksessa 3 kuukautta). Työtä on vielä paljon ja päivää jolloin blogini on täysin uusissa kuosissa en osaa vielä sanoa. Pian se kuitenkin tapahtuu ja nyt pitää vain kiltisti odottaa uudistuksia, koska työn takana en ole minä itse ja toiseksi tilaamani työ vaatii aikaa. Nyt on vain jaksettava odottaa maltilla :) Näette kuitenkin jotain uudistuksia ja toivon, että pidätte niistä yhtä paljon kuin minä itse :)

Chocolate Cake!


Igår kväll hände nåt verkligen häftigt nämligen en bit av denna härlighet kom ridande till mig :D Det är sant en "prins" kom ridande med hästen sin och hade en tårtbit med sig. Ja min väninna ville att jag ska smaka på denna chokladrika kaka som hennes kusin gjort. Jag gjorde det och ja vad kan man säga...detta var ju super duper gott! Som en kladdkaka botten med vaniljkräm och choklad ovanpå! Inte alls något som jag smakat tidigare. Men bara för de som gillar det riktigt super sött :) Jag gillar just sådant! Bilden är tagen av tjejen som bakat kakan och jag hoppas hon kommer och kommenterar denna fantastiska upplevelse och kanske delar sitt recept! Tack Eveliina!

Eilen tätä kakkua saapui koti-ovelleni ihan todellakin ratsain! :D "Prinssi" ratsasti pihallemme kakkupalanen piilotettuna povariin. Ystävättäreni halusi minun maistavan serkkunsa mahtavan suklaista kakkua ja minähän tein työtä käskettyä! :) Vautsi mikä mahtava makuelämys! Aivan todella makeaa, mutta niin ihanan suklaista ja kaikki oli kohdallaan. Siis tätä täytyy itsekin joskus tehdä. Mutakakkupohja jollain vaniljakreemin tapaisella täytteellä ja suklaakuorrutus. Huh! Tätä ei voi vastustaa! Kuvan on ottanut kakun tekijä ja toivoisinkin hänen tulevan kommentoimaan tätä postausta ja kertovan lisää kakusta. Ehkä saamme häneltä ohjeenkin. Kiitos Eveliina!

perjantai 11. tammikuuta 2013

Muminkalas! - Muumisynttärit!

Nu har vi firat våran dotter som fyllde 1 år igår! :) Helt underbart med mumin som tema för vårat kalas. Försökte så klart göra mitt bästa och hinna med allt jag planerat men måste än en gång medge att jag inte hade tid med att slutföra allt :) Det var tyvärr omöjligt! Men jag är så nöjd så och allt gick åt och då kan jag vara mycket nöjd. Recept på de salta bakverken kommer inom kort och jag rekommenderar att prova dem. De andra recepten finns inom sina egna kategorier som kan hittas under rubriken innehåll :) Ha en underbar helg! Jag vill också passa på att tacka alla våra härliga gäster som besökte oss! :)

Nyt on muumisynttärit juhlittu ja tyttäremme täytti eilen 1-vuotta! :) Ihanat teemasynttäri saa kyllä muumien avulla aikaseksi. Oli tarkoitus ehtiä taas kaikenlaista, mutta saan taas myöntää kerenneeni vähemmän kuin piti :) Mahdoton tehtävä niin sanotusti, mutta eipä tuo haittaa! Juhlat oli ihanat ja kaikki tarjottavat meni aika lailla viimeistä murua myöten ;) Suolaisia tarjottavia ei vielä löydy blogistani - siis tätä lohi- ja kinkkukakkua, mutta ne tulevat pian näkymään täällä. Kinuskikissan ohjeilla taas liikenteessä :) Muut ohjeet kyllä löytyvät omista kategorioistaan. Ihanaa viikonloppua teille! Ja haluan tietenkin kiittää kaikki vieraita ihanista juhlista ja kiitos kun tulitte! :)



Dooleys cheesecake - juustokakku

Mumintårta med jordgubbsfyllning - Muumikakku mansikkatäytteellä


Marianne crush cupcakes with nutella

 





tiistai 8. tammikuuta 2013

Design by BMDC

Liquorice allsorts :)


Love Cupcakes!

Love Donuts!
Raspberry swiss
Något nytt till min smyckessamling Design by BMDC :) De här blir man så glad av att få göra alltid när man har tid. Idag har jag ändå ganska mycket på gång då jag gör en Dooley's cheesecake med samma recept som Baileys cheesecake och en massa förberedningar inför festen. Fick tips om cheesecaken från min väninna! Hoppas den blir lika bra som Baileys för den var riktigt smaskig och god :)

Jotain uutta korumallistooni Design by BMDC :) Näistä tulee niin iloiseksi ja onneksi kaikki mitä teen ei ole syötävää, joten näitä voi aina silloin tällöin tehdä, kun ei ole leivottavaa. Nyt kuitenkin on, joten en sen enempää tänään kerkeä. Tänään on valmistumassa Dooley's juustokakku ihan samalla ohjeella, kuin Baileys juustokakku. Hauska idea ystävältä! Toivottavasti yhtä hyvä lopputulos kuin Baileys liköörillä saatiin aikaiseksi :)

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Tårtbild - Kakkukuva

Våran dotter fyller 1 år nu på torsdag och ska ha muminkalas :) Denna tårtbild målade jag på fri hand med inspiration av ett muminkort jag köpte från Iittala outlet i Haparanda. Jag tyckte det var lättare så än att behöva kopiera bilden på en massa papper och sen rita av den och sen ännu måla den. Det får gärna synas att den är målad av mig för den blir mer personlig så här. Mumintrollet och snorkfröken ska nu sitta på tårtan och det är faktiskt ganska bra att göra en tårtbild för den kan man göra flera veckor i förväg. Bara man använder marsipan och låter den vila under plastfolie. Jag använde nu marsipan för den behåller sin mjukhet.

Nuorimmainen tyttäremme täyttää 1 v. torstaina ja luvassa on muumijuhlat :) Tämän kakkukuvan maalasin tänään ihan vapaalla kädellä käyttäen yhtä muumikorttia mallina, jonka sattumoisin ostin eilen Haaparannan Iittala outletista. Mielestäni oli helpompi lähteä piirtämään kuvaa ilman useampia kopioituja kuvia ja kaikkea sitä ylimääräistä työtä mitä siitä tulee. Aikaa säästäen sain tällä tavalla kuvaan persoonallisempaa otetta :)  Muumipeikko ja Niiskuneiti pääsevät nyt kakun päälle ja tämä tapa koristella kakku on ihan kätevä sillä voit tehdä kakkukuvan viikkojakin etukäteen. Käytin marsipaania ja se on mielestäni paras vaihtoehto, koska säilyy suhteellisen pehmeänä tuorekelmun suojaamana.


Mariannecrush cupcakes


Idag bakade jag smarrigt goda Mariannecrush cupcakes. Dekorerade de med sockermassa och Dr. Oetkers Love strössel. De här blir supergoda till alla hjärtans dag! Oftast brukar jag spritsa grädde på mina cupcakes men nu ville jag prova på något nytt. Att dekorera med sockermassa gick ju riktigt smidigt och det var mycket lättare och roligare än vad jag hade tänkt mig. Nu gäller det bara att hitta på en massa roligt till barnkalaset på torsdag för jag vill så gärna göra lite mer dekorationer på cupcakesen för nu är det bara min fantasi som sätter gränser :)

Här kommer receptet för Mariannecrush cupcakes.
24 st
  • 100 g margarin
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 msk kakao
  • 1 1/2 dl mariannecrush
  • 50g smält choklad

Vispa ägg och socker så att det blir riktigt poröst och luftigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakaon och sikta blandningen ner i smeten. Rör ihop väldigt försiktigt men blanda väl. Rör ner smälta margarinet, mjölken, mariannecrush och den smälta chokladen. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Häll degen i muffinsformarna. Grädda i ugnen min i 175 grader. Större tårtbotten ca 16-18 minuter i 200 grader. Dekorera.


Tänään valmistui Mariannecrush cupcakes leivoksia. Päällä sokerimassaa ja Dr.Oetkerin Love koristerakeita. Nämä sopivat hyvin ystävänpäivän tarjoiltaviksi. Yleensä olen pursottanut päällisen, mutta nyt halusin kokeilla jotain uutta. Sokerimassalla päällystäminen olikin yllättävän helppoa ja tässä on vain mielikuvitus rajana. Nämä nyt tällaisia yksinkertaisempia, mutta lasten kutsuille voisi loihtia jotain ihan uutta. Toivottavasti keksin jotain torstaihin mennessä :)

Tässä ohje, joka on peräisin Hellapoliisin sivuilta.
 24kpl
  • 100 g margariinia
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria 
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja 
  • 3 tl leivinjauhetta 
  • 3 tl vaniljasokeria 
  • 1 1/2 dl maitoa 
  • 2 rkl kaakaojauhetta 
  • 1 1/2 dl mariannecrushia
  • 50g sulatettua suklaata

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita joukkoon sulatettu rasva, maito, mariannemurska ja sulatettu suklaa. Sekoita kunnolla, mutta vain sen verran, että taikina on tasainen. Jaa muffinssi- vuokiin. Paista 200 ’C n. 16-18 min.

lauantai 5. tammikuuta 2013

Design by BMDC


Det blev lite bak igår kväll/natt :) Dessa är nu en variant av mina egna smycken alltså Design by BMDC! Härligt! Men nu ska jag börja med det riktiga bakandet och helgen kommer att fyllas med action då våran guddotter och hennes bror ska övernatta hos oss. Då ska vi få uppleva hur det känns att ha en lite större familj :D

Jotain sain leivottua eilen illalla/yöllä :) Nämä kuuluvat nyt omaan korumallistooni Design by BMDC! Ihanaa! Mutta nyt on aika siirtyä oikean leipomisen pariin ja tästä viikonlopusta tuleekin erittäin toimintatäytteinen kun kummityttö ja hänen veljensä tulevat yökylään. Eli nyt vain odotetaan suurperheen tuottamaa elämystä meidän perheessä :D

perjantai 4. tammikuuta 2013

Design by BMDC

Cupcakes örhängen - korvakorut

Cupcakes and donuts örhängen - korvakorut
Hej igen! Nu har året blivit 2013 och då ska jag komma med något helt nytt till bloggen :) Nämligen nu har mitt andra ganska hemlighetsfulla hobby blivit något som jag ska dela med er! Örhängen inspirerade av Lankatarinas blogg har blivit till under dagarna som bloggen vilat lite, eller snarare jag :) Nackspärr har gjort mitt bakande omöjligt men nu börjar det kännas bättre och imorgon kör jag på för fullt så det kommer en massa igen för våran yngsta fyller ett år nästa vecka och det ska bli muminkalas!

Nu har jag som mål att designa egna örhängen med namnet Design by BMDC (Baking my dream cakes). De örhängen som jag gör nu framöver kommer ni att kunna se här på bloggen. Ska även börja med halsband sen till sommaren. Dessa är nu gjorda enligt Lankatarinas tips i sin blogg :) Så roligt att kunna "baka" på kvällen när alla andra sover ;) Ja jag skulle ju kunna baka hela dagarna långa. Dessa örhängen blir nu en present till en god vän som fyller år denna helg. Jag har alltså använt Fimo massa i olika färger och sedan köpt tillbehören till örhängen från nätet. Roligt hobby!

Hei taas! Vuosi on vaihtunut ja nyt on aika tuoda jotain uutta blogiini vuoden 2013 kunniaksi :) Nyt haluan tuoda minun toisen (ehkä hieman salaisemman) harrastauksen teillekin nähtäväksi! Olen siis alkanut tekemään koruja ja nämä korut ovat valmistuneet näiden päivien aikana kun blogini on levännyt tai pikemminkin itse olen levännyt. Niska on ollut niin jumissa etten ole leiponut monteen päivään. Huomenna taas aloitan leipomisen, koska ensi viikolla nuorimmaisella on 1-vuotis muumisynttärit ja sinne on nyt suunnitteilla makeaa ja suolaista :)

Nyt on tavoitteena suunnitella vähän omia koruja nimellä Design by BMDC (Baking my dream cakes). Nämä korvakorut, jotka nyt olen tehnyt ovat Lankatarinan blogin ohjeilla tehty. On niin ihanaa kun voi vielä "leipoa" kun muut nukkuvat ;) Voisin vaikka leipoa päivät pitkät. Nämä korvikset taitavat löytää tiensä hyvälle ystävälle hänen syntymäpäivänsä kunniaksi! Olen käyttänyt Fimo massaa, joka on kuulemma parasta ja korutarpeet olen ostanut netistä. Ihana harrastus!