maanantai 24. helmikuuta 2014

Ihanaa laskiaisaikaa ja laskiaispullia!



Äitini leipomia laskiaispullia...niin maailman parhaita!! Niin se vain on, että äiti leipoo ne parhaimmat ja osasi kyllä yllättää minut ihan oikealla hetkellä näillä herkullisilla laskiaispullilla. Kiitos Äiti! Kaikille ihanaa laskiaista ja herkullisia hetkiä perheen, ystävien, sukulaisten, tuttujen ja tuntemattomien kanssa laskiaismäessä!



Viime vuonna leivoin laskiaispullia Leilan reseptillä:

18 laskiaispullaa

Leilan laskiaispullat
  • 1 rkl kuorittuja kardemummansiemeniä
  • 3 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 150 g pehmeää voita
  • 1 kananmuna
  • 11-12 dl erikoisvehnäjauhoja
  1. Hienonna kardemummansiemenet huhmaressa ja kaada kattilaan maidon sekaan lämpenemään kädenlämpöiseksi.
  2. Murenna hiiva kulhoon ja liuota lämpimään maitoon. Lisää sekoittaen sokeri, suola, voi ja kananmuna.
  3. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  4. Anna kohota liinan alla noin tunti.
  5. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle.
  6. Jaa taikina 18 palaan ja pyöritä pulliksi.
  7. Anna pullien kohota liinan alla noin tunti.
  8. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  9. Voitele pullat kananmunalla ja paista uunin keskitasolla noin 6-7 min.
  10. Leikkaa pullista kannet irti.
  11. Täytä pullat mantelimassalla/hillolla ja pursota päälle myös kermavaahtoa. Nosta kannet päälle ja siivilöi pinnalle tomusokeria. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)