maanantai 10. maaliskuuta 2014

Mintturuudut - Mint sweeties


Ehdottomasti maailman paras resepti! Kinuskikissan kirjasta, josta ainakin minä olen jo löytänyt useamman suosikin. Nämä leivokset ovat suklaisia, minttuisia ja aivan todella mahtavan makuisia. Minä voin popsia näitä vaikka kuinka monta...niin ja en malttaisi millään odottaa Kinuskikissan toisen kirjan ilmestymistä reseptikirjojeni jatkeeksi. Odotukset ovat suuret ja uskon, että kirjasta tulee upea!

Mint sweeties

Pohja:
200 g voita tai margariinia
100 g tummaa suklaata
4 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa

Minttutäyte:
150 g voita
5 dl tomusokeria
vihreää ja hieman sinistä elintarvikeväriä
3 tl piparminttuaromia

Maitosuklaakuorrute:
175 g voita tai margariinia
200 g maitosuklaata

Koristelu:
40 g valkosuklaata
vihreää pastaväriä

Sulata ja jäähdytä voi. Rouhi suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseosta munavaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa nuolijalla käännellen. Lisää lopuksi suklaarouhe.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle 30x30 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-13 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Sulata minttutäytteen voi kattilassa. Lisää tomusokeri. Värjää täyte elintarvikeväreillä mintunvihreäksi. Mausta piparminttuaromeilla. Sekoittele täytettä kylmässä vesihauteessa, kunnes rasva jähmettyy ja täyte on tahnamaista. Levitä pohjan päälle. Nosta levy jääkaappiin jähmettymään.

Mittaa kattilaan kuorrutteen voi ja paloittele joukkoon maitosuklaa. Lämmitä varoen miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon. Jäähdytä sen aikaa, kun sulatat valkosuklaan.

Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Värjää pastavärillä vaaleanvihreäksi. Laita pursotuspussiin, jossa pieni tylla (1 mm) tai käytä kulmasta auki leikattua pakastuspussia.

Kaada maitosuklaakuorrute täytteen päälle.

Pursota samantien valkosuklaalla tiheitä raitoja kuorrutteen pinnalle. Ota veitsi ja vedä kevyesti sen kärjellä raitojen poikki edestakaisin. Heiluttele leivonnaista hieman peltiä ravistaen, jotta pinta tasoittuu. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Leikkaa leivoksiksi. Näiden pakastaminenkin onnistuu hienosti.



11 kommenttia:

  1. Onkohan nämä niitä samoja jotka Kinuskikissalla on jo omilla sivuillaan? Aivan ihania ja olen tehnyt todella usein. Mies tykkää näistä tosi paljon. Sulla on aivan ihanasti onnistunut marmorointi näissä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulin samantien takaisin ;D Oli ihan pakko mennä tarkistamaan asia ja aikalailla samanoloiset reseptit on. Olen tehnyt siis alla olevalla ohjeella usein :) Ihania!
      http://www.kinuskikissa.fi/minttusuklaaleivokset

      Poista
    2. Kiitos Taru! Voi kun olisin Taru tiennyt niin olisin kopsannut reseptin suoraan sieltä enkä kirjasta :) Nimellä olen etsinyt, mutta en ajatellut että Kinuskikissa olisi muuttanut nimeä. Onhan nämä niin herkullisia!! :D

      Poista
  2. Näyttävät huiman ihanilta. Voisin kuvitella, että nämä popsittaisiin meillä aika sukkelaan. Kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita ja nämä ovat huiman ihania! :) vesi kielellä odottelen seuraavan erän leipomista :)

      Poista
  3. Ihanan näköisiä ja todellakin kaunis marmorointi :) Minttu ja suklaa ovat niin hyviä yhdessä. Itselläkin ollut tämän tapaisten tekeminen mielessä jo jonkin aikaa, mutta mistä ihmeestä saisi lisää aikaa vuorokauteen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Marmorointi kyllä onnistui kivasti, vaikka sitä ei ehkä edes näy kunnolla kun jääkaappikylmänä nämä leivokset keräävät hieman huurretta pintaan, joka sitten kylläkin häviää kun saavat olla huoneenlämmössä. Voi kannattaa kokeilla! Niin kyllä tässä tarvisi lisää tunteja vuorokauteen...minäkin nyt yksin kotona 3v.,2v. ja 1kk ikäisten lastemme kanssa. Aika ei enääriitä juuri mihinkään :)

      Poista
  4. Kiitos ohjeen jakamisesta. Menee kokeiluun. Kauniisti koristellut leivospalat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Juhlatar :) Kannattaa kokeilla ihan ehdottomasti!

      Poista
  5. Herkullisen näköisiä ja varmasti maukkaita! Minttua ja suklaata yhdistelemällä saa kyllä herkullisia leivonnaisia aikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Herkuttelija! :) nämä olivat aivan ihanan makuisia...minttu ja suklaa on todellakin lyömätön yhdistelmä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)